afbeelding wat is mesologie

Over mesologie >> Wat is mesologieWat is mesologie

Mesologie is een vorm van geneeskunde die reguliere kennis combineert met kennis uit de alternatieve geneeswijzen. Uit beide manieren van denken over gezondheid zijn de zinvolle en effectieve aspecten gebruikt.

Dag en nacht, een leven lang, staat het lichaam bloot aan invloeden (stressoren). Die invloeden kunnen van buiten komen: bacteri?n veroorzaken ziekten, ongelukken hebben verwondingen tot gevolg, verkeerde voeding leidt tot vergiftiging. Maar ook van binnenuit kunnen lichamelijke processen verstoord worden. Door bijvoorbeeld een tekort aan vitaminen en mineralen of door een psychische blokkade.

Een verkeerde levenswijze en externe factoren kunnen leiden tot klachten. Omdat elk lichaam uniek en dus anders is, reageert elk lichaam anders op stressoren. De Mesoloog onderzoekt welke stressoren in het lichaam de dynamiek verstoren en tot klachten leiden. De Mesoloog zoekt vervolgens naar een manier om de klachten te verhelpen.

Evenwichtig alternatief

Mesologie is de geneeswijze die zich richt op de individuele aspecten van de pati?nt. Op de zelfregulerende en zelfgenezende kracht van het organisme. Mesologie streeft naar de balans. Naar het evenwicht tussen de functies van het lichaam; naar een evenwichtige respons van het lichaam op zijn omgeving. Lees verder >>Wat is mesologie

Wat kan de mesoloog

Hoe werkt de mesoloog